Sociale- & persoonlijke ontwikkeling

Voor en door iedereen
Welzijn kunnen we bereiken door samen ergens voor te gaan. Over eigen grenzen heengaan hoort daar soms bij.
Ik daag mensen uit om mee te doen met mijn programma voor sociale – & persoonlijke ontwikkeling, en de ervaring door te geven.  
Vanessa (achtergrondfoto 2017) in Oeganda (Kampala – Zana) had haar eigen taal gemaakt, ze leefde in een nare toestand. Ze is mijn inspiratie geweest om het project Peace via Dialogue te ontwikkelen.
Toen het boksen mij in 2015 vond ontdekte ik dat boksen mij sterker en opener maakte. De ondernemer in mij creëerde Boxing for Peace, een werkvorm voor individuen en groepen om negatieve energie om te zetten in iets positiefs. Een aanvulling op het herstelgerichte werk dat ik al deed. Ook de Seizoenswandelingen en Inzicht in jouw Conflict zijn verbindend -, herstel gericht.
Toen ik in de Covid-gekte van huis uit online ben gaan trainen met Ntr Ka en dat nog doe, is geleidelijk aan Horizon House een project erbij aan het worden. Meer daarover volgt vanzelf.  

Pitstop voor een lichter leven

Een etmaal weg uit jouw bubbel. Van vrijdag 16 uur tot zaterdag 16 uur. Onder de hoede van een begeleider van Horizon House (Ankhet Pher). Een programma dat raakt, op alle lagen. Wat je meeneemt na afloop is een belofte en een terugkom afspraak. Op het moment zijn de pitstops mogelijk op twee locaties, namelijk Nederland (Stichtse Vecht) en Barbados. Binnenkort ook in Oeganda.

Seizoenswandelingen

Sinds februari 2017 onderdeel van het programma. Maakt fris in jouw hoofd en wijst jouw hart de weg. Informeer voor de eerstvolgende wandeling (tenminste 2, maximaal 5 deelnemers).

Inzicht in jouw conflict

Een inloop plek voor mensen die vast zitten in een conflict. Neem contact op voor actuele locaties en tijden. In korte tijd krijg jij feedback, en kun jij verder afspraken maken voor begeleiding om uit het conflict te komen. Dit initiatief is gestart in september 2016 vanuit de geest van herstelcirkels.

 

 

‘The light of Love restores every lost voice’

In iedereen huizen de kwaliteiten van de adelaar (moed, (innerlijke) kracht, leiderschap, creatie, manifestatie en transformatie). Door dialoog, liefdevolle gesprekken, kan een gebroken iemand opleven. De adelaar kwaliteiten komen door dialoog tot leven. In 2013 heeft Henry James Kibalama het Peace via Dialogue logo (adelaar) ontworpen. Door ziekte is Henry helaas op jonge leeftijd overleden.

Dialoog vond mij in 2011. Geleidelijk heb ik het programma Peace via Dialogue gemaakt en hebben mensen er hun eigen projecten van gemaakt.

Dialoog kun je leren. Wil je dat? In Nederland, en ook in het buitenland, kun je begeleid worden. Ook in het organiseren van dialoog tafels voor meerdere mensen.

‘A question is the answer’

Ontwikkeling start bij jouzelf. Iets vinden wat jou zal helpen is soms een zoektocht.

Samen met anderen kom je altijd verder. Mijn open, creatieve houding in het leven heeft mij diverse ontmoetingen bezorgd. Boksen kwam op mijn pad in 2015. Nooit bedacht dat ik zou gaan (kick)boksen. Dialoog kwam al eerder op mijn pad. Vervolgens ben ik de kunst van dialoog en van boksen gaan combineren en gaan toepassen.

Boxing for Peace (individueel of met meerderen, maximaal 10 personen) is om negatieve energie om te zetten in iets positiefs. Onzin wordt uitgeschakeld door aanraking van de ziel en een beroep op emotionele zintuigen. Voor diegenen die niet zo van praten houden en zichzelf durven aanpakken op een directe manier.

Inspiratie voor ontwikkeling via dialoog en via boksen. Laat van je horen en je krijgt binnen een dag reactie.

 

 

Partners

Peace via Dialogue en Boxing for Peace zijn projecten die vooral in Afrika worden omarmd. Je kunt activiteiten zien op YouTube. In Afrika, Oeganda, is Opio actief om menselijke omstandigheden te verbeteren. In de Democratische Republiek Congo, is Justin de contactpersoon, in samenwerking met onder anderen Congo Voluntary Development Association (Covoda) (website soms niet beschikbaar) en Mwanamke Kesho Organisation (de stem van het meisje).

 

Impact - ervaring van anderen

Fred

"Jolanda van Wijk is dedicated to mentoring peace makers around the world in restorative circles and other social technologies that are key in transforming our world from the ravages of division and violence to one of justice and peace."

Fred Arment - Founding Director of International Cities of Peace

Opio

"I find a smile in my face when Jolanda mentors me in peace. She provides me with insightful advice, encourages me to keep going in my journey of peace in enhancing peace in churches and communities. She motivates me to always succeed in resolving peace by giving me direction and clarity where by many who lost hope, hope is restored. Jolanda is always there for me as my mentor."

Opio Bendict - Contactperson for Peace via Dialogue Uganda

Marieke

"Wat ik in Jolanda waardeer is dat ze rustig te werk gaat, oprecht investeert in het contact met de ander en goed in staat is aan te sluiten bij de hulpvraag. Het is aanstekelijk hoe ongedwongen en nieuwsgierig Jolanda te werk gaat. Ze geniet van het proces en de ontdekkingsreis van de ander. We zijn dankbaar voor haar inzet en betrokkenheid bij MOmenz."

Marieke Reversma - Adviseur Welzijn op Recept (WoR) 

Ka

"Jolanda is one of the most genuine people I have had the pleasure to meet, she is patient, attentive, and very observant in her style of mentoring, I recommend her to anyone who is in need of guidance from any walk of life, with any personal or business complaints. In this life when you come into contact with genuine people it’s like finding precious gold. Take the opportunity of a lifetime, connect with her, and you will be delighted, I certainly am." 

Ntr Ka - Health & Wellness Practitioner (Ankhet Pher - Horizon House Barbados) 🙏🏾💚💪🏾🌞

WhatsApp chat