Sociale- & persoonlijke ontwikkeling

Voor en door iedereen
Welvaart, optimaal welzijn kunnen we bereiken door samen ergens voor te gaan. Over eigen grenzen heengaan hoort daar soms bij.
Ik daag mensen uit om mee te doen met mijn programma voor sociale- & persoonlijke ontwikkeling, en de ervaring door te geven.  
Vanessa (achtergrondfoto 2017) in Oeganda (Kampala – Zana) had haar eigen taal gemaakt, ze leefde in een hele nare toestand. Ze is mijn inspiratie geweest om het programma te ontwikkelen.   

De vogel is een adelaar. Deze vogel staat voor moed, (innerlijke) kracht, leiderschap, creatie, manifestatie en transformatie.

 

Het programma

´The light of Love restores every lost voice.´

Met het programma Peace via Dialogue biedt Jolanda project support, dialoog training en persoonlijke ontwikkeling. In Nederland, en ook in het buitenland. Voor (alleenstaande) ouders en hun kinderen die een luisterend oor wensen en geholpen willen worden, die een positieve verandering wensen in de richting van hun dromen.

De eerste stap naar samenwerken is een interview, om verwachtingen, bereidheid & gereedheid te beoordelen. Gevolgd door een Intentieverklaring en een Memorandum van Overeenstemming. Van daaruit wordt het programma gestart.

Restorative practices

´A question is the answer.´

Met de workshop Boxing for Peace (maximaal 10 personen) of individuele training biedt Jolanda de kans om negatieve energie om te zetten in iets positiefs. Onzin wordt uitgeschakeld door aanraking van de ziel en een beroep op emotionele zintuigen.  Voor diegenen die niet zo van praten houden. Dialoog en inspiratie via boksen.

´Fighting others is about conquering yourself. Inner peace comes with contributing to outer peace and outer peace comes with inner peace.´

 

Partners

(Afbeelding januari 2023)

In Afrika heb ik, op uitnodiging, een rol in een aantal lokale initiatieven die zich richten op het verbeteren van menselijke omstandigheden. Ten eerste in Oeganda, waar Opio actief is en mij regelmatig benadert voor advies en overleg. En in de Democratische Republiek Congo, waar Justin (op de foto in het midden) het programma uitdraagt, in samenwerking met onder anderen Congo Voluntary Development Association (Covoda) en Mwanamke Kesho Organisation (de stem van het meisje).

 

Impact - ervaring van anderen

Opio

"I find a smile in my face when Jolanda mentors me in peace. She provides me with insightful advice, encourages me to keep going in my journey of peace in enhancing peace in churches and communities. She motivates me to always succeed in resolving peace by giving me direction and clarity where by many who lost hope, hope is restored. Jolanda is always there for me as my mentor."

Opio Bendict - Contactperson for Peace via Dialogue Uganda

Fred

"Jolanda van Wijk is dedicated to mentoring peace makers around the world in restorative circles and other social technologies that are key in transforming our world from the ravages of division and violence to one of justice and peace."

Fred Arment - Founding Director of International Cities of Peace

Marieke

"Wat ik in Jolanda waardeer is dat ze rustig te werk gaat, oprecht investeert in het contact met de ander en goed in staat is aan te sluiten bij de hulpvraag. Het is aanstekelijk hoe ongedwongen en nieuwsgierig Jolanda te werk gaat. Ze geniet van het proces en de ontdekkingsreis van de ander. We zijn dankbaar voor haar inzet en betrokkenheid bij MOmenz."

Marieke Reversma - Adviseur Welzijn op Recept (WoR) 

WhatsApp chat